bästa-italiensk-restaurang-i-stan-basta-urban-italian

Ciao, Belli!

Från Italiensk mat till lifestyle dining.

Basta är en Urban Italienare som står i korsningen mellan det fantastiska italienska köket och den pulserande staden. Vår drivkraft är att varje dag kunna se folk i ögonen och fortfarande vara stolt över det som vi tillsammans med våra kollegor skapar. Lifestyle dining är stort i metropoler som London, Paris, New York och San Fransisco. Känslan när man kliver in på Basta-restaurangen är genuin, modern och avslappnad. Det är färgglatt, liv och rörelse, skön musik, och framför allt känns inget perfekt, på ett bra sätt. Tankarna går till urbana stadsdelar i storstäder världen över, och för en sekund befinner man sig i Barcelona eller New York.

Vi vill skapa en central mötesplats där folk ska kunna umgås avslappnat kring riktigt god mat, och kunna dela på maten utan att skämmas. Atmosfär och italiensk mat i all ära men sällan blir en restaurang mer levande när medarbetarna känner en stolthet över deras arbetsplats. Det är då magi skapas, då våra kollegor ler, våra gäster kommer tillbaka och snacket börjar gå på stan. Ci vediamo a Basta!

LÄS MER
LÄS MINDRE

VÄLJ DIN TRATTORIA

basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian

PASSION & KÄRLEK FÖR HANTVERK

På Basta är det vårt mål att allt som vi serverar våra gäster ska överraska deras sinnen.

På Basta använder vi endast noggrant utvalda råvaror! Vi anser att det är det enda rätta med tanke på vårt italienska arv. De fina och färska råvarorna direkt från produktmarknader runtom i Italien –från färsk egentillverkad pasta till lång jäst napolitansk pizza deg – för vitror att god mat börjar i råvarorna. För att säkerställa kvaliteten i varje tugga tillagas maten av varje restaurangs individuella team av duktiga kockar.

Enligt vår köksmästare Guiseppe är dolci lika viktigt som livet i sig. Vi håller med Guiseppe, därför har vi en rad olika efterrätter på menyn. Som traditionell italiensk gelato tillsammans med våra berömda gigantiska profitorole, serverad med varm chokladsås. Eller en klassisk Tiramisu alla Basta. Varför inte familjefavoriten Nutellapizza? Hos Basta finns något för alla! 

En italienare talar nog om för dig att varje middag bör inledas med aperitivo – små drinkar som maxar dina sinnen inför huvudrätten. Föredrar du en berömd Bellini eller är en klassisk Negroni mer av din smak profil? Våra bartendrar löser det! Coola cocktails och somriga spritz ­ –allt för att ge kvällen rätt vibe. Buon appetito!

LÄS MER
LÄS MINDRE

La Storia Di Una Squadra

We don't work with staff, we work with family members!

På Basta ska alla medarbetare trivas! Vi i personalen kallar oss gärna för Basta-familjen och det är samma starka” vi-känsla” som byggt grundpelarna som Basta står på idag. Tydliga arbetsgivare, närvarande chefer och schyssta villkor bidrar till glädje, välmående och motivation. Vi gör det här tillsammans! 

Visionen med Basta är att skapa italiensk restauranghistoria i Sverige. Där har vi satt ribban. Hur långt vi kommer och hur snabbt vi kan växa återstår att se. Vi är medvetna om att det måste ske i en takt som inte kompromissar den genuina kvaliteten i matlagningen och den familjära känslan inom Basta-familjen.

LÄS MER
LÄS MINDRE
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian
basta urban italian

La Dolce Vita

Vi har fått höra att en resa till Italien är som att förälska sig i en främling. Precis så blev det för oss, kärlek vid första ögonkastet.

Vi älskar platser som har en storslagen historia. Vi älskar den italienska livsstilen. Vi älskar mat och dryck, människorna, inställningen till livet. Den italienska livsstilen innebär att Bel Paese (det vackra landet) inte bara handlar om fantastisk mat, antik kultur, historia eller det vackra språket: det handlar även om den italienska livsstilen och den unika attityden till livet. Den italienska livsstilen består av små och stora vanor som tillsammans skapar en säregen och eftertraktad bild. Italienare uppskattar och firar alla livets aspekter, såsom att unna sig mat och dryck tillsammans med nära och kära. 

Föreställ dig cafeterians bubblande, i en solig romantisk stad. Dofter av pasta och pizza och shopping i världsklass. Det första intrycket av den italienska livsstilen är det långsamma tempot, särskilt utanför de större städerna. Långa kafferaster längs en passeggiata mitt i staden, aperitivo för att förbereda magen inför den kommande middagen. Dessa är alla en del av de dagliga vanor som definierar la bela vita. Det är detta, och mycket mer, som ständigt tar oss tillbaka till Italien.

LÄS MER
LÄS MINDRE
No items found.
Urban Italian Group